Vår kjøkkensjef – Lorenzo Pirra

Han kommer fra nord-Italia, og er oppvokst i et miljø der maten bygger på tradisjonen at måltidet skal være en glede. Han samlet egg i hønsehuset, hentet melk fra kuene til naboen, ost fra en annen nabo, hadde grønnsaker i hagen, og var med på slakt før jul. Bestefaren produserte den nydeligste Barolo-vin hjemme, og høstingen i september var selvfølgelig hele familien med på.

“Det er denne filosofien jeg har vokst opp med, og nå ønsker  å formidle til våre gjester på Elveseter Kunst -og kulturhotell. Vi kan lage de flotteste måltider av  enkle, sunne og lokale råvarer.  Vel vitende om opprinnelsen av hvert produkt som kommer inn på kjøkkenet, er for meg en av de grunnleggende aspekter av arbeidet mitt".

"I en verden hvor alt er travelt hva kan vel være vakrere enn å nyte en god tallerken mat, og drikke en vin som snakker til oss som poesi".               Lorenzo Pirra.

Er du interessert i mat? Bli med på et spennende matkurs!
Vi kan tilby matkurs som går over en ettermiddag  eller som strekker seg over en hel dag.
“Hvordan få enkle råvarer til å bli flott selskapsmat, vinsmaking av utvalgte viner som går til maten.”

Halvdags-kurs, for 6 – 12 personer
- Kurset starter tidlig ettermiddag og varer i ca 4 timer. ender opp med en tre retters meny, laget av kursdeltakerne selv.
- Vi snakker litt matkultur, presenterer råvarene, har vinsmaking på utvalgte viner som passer til måltidet.
- Vin til kveldens måltid inngår ikke i kursavgiften.
- Kurset koster kr. 950,- per person. 

Heldags-kurs, for 6 – 12 personer
-Kurset starter formiddag og varer i ca 8 timer.
- Vi forteller litt om Elveseters matkultur, besøker lokale produsenter, og tar med oss de nødvendige råvarene.
- Vi spiser lunsj og prøver et par gode viner hos Sulheim Vertsgård.
- Etter lunsj drar vi tilbake til  Elveseter hotell hvor vi lager vår egen meny og finner egnet vin som kan komplimentere maten.
- Avslutning blir en god tre retters middag.
- Vin til kveldens måltid inngår ikke i kursavgiften.
- Kurset inkluderer transport, mat og vinsmaking.
- Kurset koster 1950,- per person. 

Vinsmaking, for 4 – 12 personer
- Vi kan tilby vinsmaking i to forskjellige prisklasser for grupper fra 4-12 personer. 
- Passer som en ettermiddagsaktivitet før dagens middag.

Vi smaker på et utvalg av våre viner, blir litt kjent med druen og området og hvilken mat det går til. Vi tar gjerne utgangspunkt i dagens meny og legger opp en vinsmaking etter denne.

VINSMAKING: 495,- per person
VINSMAKING: 595,- per person

Er det ønskelig med mer innsikt i produksjon, historie, lagring m.m  legger vi opp kurset etter dette. Ta gjerne en prat med en av våre vinkjennere for å legge opp en vinsmaking etter deres ønsker.

For spesielle ønsker pris etter avtale.

Vinsmaking må forhåndsbestilles.